Mudansa - Evenement - Zondag 16 juni 2019

De groep Mudansa, onderdeel van stichting Casa Tiberias, organiseert op zondagmiddag 16 juni een prachtig evenement.

 • Een reis door de geschiedenis van Kaapverdië met spoken word, muziek en sketches!
 • Een middag met inspirerende verhalen over belangrijke onderwerpen uit Kaapverdië.
 • Met Grupo Cultural Lantuna, Rabasa, Sonya Dias, Madelena Sena en nog veel meer artiesten

Nos Mudansa wordt georganiseerd door drie enthousiaste jonge Kaapverdiaanse dames die een platform voor zowel de Kaapverdiaanse gemeenschap en andere belangstellenden willen  creëren. Het doel? De betrokkenheid onderling binnen de Kaapverdische gemeenschap in Nederland te bevorderen.

 

In bijgevoegde flyer vindt u meer informatie over plaats, tijd en kaartverkoop.

 

flyer mudansa Wij hopen u 16 juni te begroeten.

 Inloop 15.00 uur

 Start Event 15.30 uur

 VVK.:  €10,-

Twee YouTube Filmpjes
 • O passeio das mulheres da Casa Tibérias ao Zoo
  Uitstapje naar dierentuin Blijdorp

  Op Kaapverdiaanse Vrouwendag, 27 maart, organiseerden de vrouwen van Casa Tibérias een uitstapje naar de dierentuin in Rotterdam.


   
 • Dia das condecorações - Lintjesregen - 26 april 2019
  Marina Verheul werd geëerd met een lintje Marina heeft ruim 30 jaar als vrijwilliger Nederlands les gegeven aan met name vele Kaapverdianen en andere Portugees-sprekenden
  Diezelfde dag werd de Kaapverdische Diana Silva gedecoreerd voor haar vrijwilligerswerk in een Nederlandse sportorganisatie.

 

Beide filmpjes zijn gemaakt door Osvaldo Brito van Letra das Ilhas TV.
Letra das Ilhas verspreidt het nieuws over de Kaapverdiaanse gemeenschap in Nederland.
U kunt zich bij dit kanaal aanmelden:  Letra das Ilhas TV

 

 

Foto's van Grupo Unidos

Nieuw album van Grupo Unidos, een groep die op zaterdagmiddag bij elkaar komt in het gebouw van Casa Tiberias

Bekijk de foto's 

Nieuw Album - Dagje Uit 'Koffie Ochtend'

 

Onlangs hebben de dames van de groep "Koffie ochtend" ( iedere woensdag ochtend bij Stichting Casa Tibérias ) een dagje uit georganiseerd.

Ze zijn naar de Spido gegaan en hebben daarna een bakkie koffie gedaan bij de Euromast. Rotterdamser dan dit wordt niet!

Foto's bekijken? Zie het Album

Mudança

Vol enthousiasme hebben drie Kaapverdiaanse dames zich verenigd. Zij zijn bijnnen Casa Tiberias gestart met een eigen project onder de naam Mudança.

 

Mudança richt zich op het creëren van een platform voor de Kaapverdiaanse gemeenschap binnen en buiten Rotterdam. Het doel is om de onderlinge betrokkenheid van de Kaapverdiaanse gemeenschap in Nederland nog méér te bevorderen.

 

Bij het eerste evenement van Mudança zal de geschiedenis van Kaapverdië centraal komen te staan. Deze dag zal in het teken staan van: wie waren wij toen en wie zijn wij nu? Het evenement zal gekleurd worden door sketch, spoken word en muziek, natuurlijk vanuit de Kaapverdiaanse cultuur.

 

Lees meer bij Activiteiten

Foto's Succesvolle Vrouwendag 2019

Het was weer een succesvolle Vrouwendag bij het Westervolkshuis! Heel veel bezoekers en veel gezelligheid met muziek, dans en een bakkie koffie.

 

We willen iedereen bedanken die hiermee een rol heeft gespeeld: voornamelijk alle vrijwilligers voor hun dienstbaarheid.

 

We zijn heel dankbaar en tevreden!

Foto's van deze dag kunt u bekijken in het album

 

Internationaal Vrouwendag - 10 maart 2019

Het team van CASA TIBERIAS nodigt iedereen van Rotterdam en omgeving uit om samen het Internationaal Vrouwendag met ons te vieren.

Hieronder de uitnodiging!

Vacatures bij Casa Tiberias

Vacature algemeen bestuurslid

 • heeft ervaring met welzijnsbeleid van (non-)profitorganisaties binnen Rotterdam
 • kent de kanalen om op de hoogte te blijven van wijzigingen in het welzijnsbeleid binnen de gemeente Rotterdam
 • heeft ervaring met ontwikkeling (nieuw) (welzijns-)beleid.

 

Meer Vacatures

Vacature Bestuurslid Welzijnsbeleid
Communicatie-medewerker
Medewerker formulierenbrigade
Docent Conversatieles

 

Meer informatie zie Vacatures 

 

Afscheid van taaldocent Marina

Afscheid van taaldocent Marina

 

 

Bekijk de foto's in het album

 

Vrouwendag Casa Tiberias, 11 maart 2018

Op zondag 11 maart 2018, bij het Westervolkshuis in Rotterdam West, pal naast het Sparta stadion, heeft CASA Tiberias de Internationale Vrouwendag uitbundig gevierd met ongeveer 120 vrouwen en mannen van Kaapverdische afkomst, waaronder ook deelnemers van onze taallessen bij Casa.

 

 

 

Het thema dit jaar was “Emancipatie”. De hele middag is dit thema op verschillende manieren teruggekomen in verschillende acts. Van zangeressen Ana Castro, Amanda en Jacqueline Fortes tot dichter Cikay “Spoken Words” hebben we alles voorbij zien komen.

 

 

 

Het thema Emancipatie werd door Doris en Edna, in een gedetailleerde en uitgebreide presentatie, vanuit alle kanten van dit complexe probleem toegelicht. Zeker voor veel vrouwen wereldwijd, maar helaas ook hier in Nederland en nog specifieker voor immigranten vrouwen is een gebrek aan emancipatie nog steeds een probleem.

 

Theater groep “Viaja na Tempo” heeft een interessant toneelstuk met een hele mooie groep vrouwen voorbereid, en tijdens deze middag in verschillende monologen laten zien. Het ging over verschillende vrouwen die achter hun dromen aan willen gaan. Enkelen konden dat gelukkig waar maken. Helaas, geldt dat niet voor alle vrouwen. Sommigen moeten door omstandigheden achterblijven om voor hun moeder, vader, of kinderen, te zorgen. Maar de nadruk werd gelegd op het feit dat alléén jijzelf kan beslissen hoe ver dat gaat. Als je besluit om te veranderen dan kun je ook veranderen.

 

Een andere act die veel emoties en vrolijkheid naar boven bracht was de Batuco groep “Lantuna”. Het is een vrouwelijke percussie groep die tegelijkertijd ook zingt en een paar van hen ook danst. Voor diegene die dit nooit heeft gezien, zeker een aanrader.

 

Wij willen graag ook alle vrijwilligers nogmaals bedanken die deze middag mogelijk hebben gemaakt. De vrouwen hebben onder leiding van Ana Borges Varela, vrijwilliger bij Casa Tiberias, en Angela Ben David, algemeen coördinator van Casa tiberias, een commissie samengesteld en alle organisatorische handelingen uitgevoerd.

 

 

 

 

Als het voor u dit jaar niet mogelijk was om erbij te zijn, we hopen dat het u volgend jaar wel lukt! Het is altijd een inspirerende en gezellig belevenis!