8 maart 2015 vrouwendag

 

In een volle zaal van het Wester Volkshuis in Spangen vierden Kaapverdiaanse vrouwen en mannen hun vrouwendag 2015.

Een feest van ontmoeting, serieuze noot (economische zelfstandigheid van vrouwen) en ontspanning. Inleidingen werden afgewisseld met zang, cabaret en dans. Dit jaar toonden vrouwen van Casa Tiberias hun jurken, zelf genaaid tijdens de naailes bij Casa Tiberias.

 

De Batuco dans ontbrak uiteraard niet. 

 

Fatima namens Casa Tiberias in Cabo Verde

Op verzoek van het Kaapverdiaanse Ministerie van Gemeenschapsvorming zal Fatima Lima namens Casa Tiberias in een workshop meepraten over de mogelijke ontwikkeling van het land Cabo Verde met ondersteuning van Kaapverdianen uit Nederland.

 

Centrale vraag:

Wat is voor Kaapverdianen uit Nederland nodig om hen te stimuleren hun kennis in te zetten voor Cabo Verde en in Cabo Verde, gedurende enkele maanden tot enkele jaren.

 

Deze conferentie wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Interview Vrouwendag 2014 op Explosao TV

Ter gelegenheid van de Vrouwendag van Casa Tiberias werd Angela Ben David geïnterviewd door Explosao TV

Filmpje op YouTube: Interview Vrouwendag (7 minuten)

De volledige uitzending is te zien op Open Rotterdam - Explosao TV ( 60 minuten ) 

Gebruik van de computer onder begeleiding.

Altijd al afgevraagd hoe microsoft excel werkt?

Of hoe u een woning kunt vinden via internet?

 

Elke maandag en vrijdag staat de computerzaal van Casa Tiberias voor u open. Er zijn zeven computers met internetaansluiting. Op genoemde tijden is een deskundige vrijwilliger aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over computergebruik en computerprogramma's. Maar ook over hoe u via internet een woning kunt zoeken of een Digidcode kunt aanvragen.

 

WELKOM

 

Cha das Tias over 'Ouderen in veilige handen'

Mw. Celina Patrocinio van de stichting Lize zal op 2 februari een inleiding houden over 'Ouderen in veilige handen'. Regelmatig zijn er berichten over oudermishandeling in de krant of op de radio. Wat kan er gebeuren? Waarom gebeurt het? Hoe is het mogelijk ouderenmishandeling te voorkomen. Hierover zal Mw. Patrocinio in gesprek gaan met de aanwezigen.

 

Let op: de Cha das Tias over 'ouderen in veilige handen'vindt plaatst op zondag 2 februari (en dus niet op zondag 26 januari).

Vrijwilligers gezocht bij Casa Tiberias

Er is bij Casa Tiberias veel vraag naar ondersteuning bij het invullen van formulieren, en contact hebben met allerlei instellingen. Ook is er veel belangstelling voor computerles en les in de Nederlandse taal. Voor alle acitiviteiten zoeken wij nog nieuwe vrijwilligers.Zie voor alle vacatures onder de knop vacatures.

Bent u geinteresseerd: neem contact op met Angela Ben-David, 010-476 74 11


 

Informatie Alzheimer tijdens Cha das Tias

Veronica is als vrijwilliger actief bij de stichting Laurens. Zondag 24 november zal zij meer informatie geven, in woord en beeld, over de ziekte Alzheimer. Ook hoe om te gaan met een patient met Alzheimer, zal zij toelichten.

Belangrijke informatie voor famile en vrienden van een persoon die de ziekte Alzheimer heeft.

 

Tijd: 14.00u - 16.00u

Informatie wordt gegeven in het Portugees.


 

Koffieochtend woensdag 2 0ktober

Deze koffieochtend is psychologe mw. E. Delgado aanwezig om de deelnemers uitleg te geven over psychische problemen, hun herkomst en wat er mogelijk aan te doen is.

De koffieochtend start om 10.00u. Ieder is welkom. De koffie staat klaar.

Einde koffieochtend 12.00u

Alfabetiseringsles in Portugees gestart

Onder de deskundige leiding van Maria da Luz is de alfabetiseringsles weer gestart. De deelnemers leren lezen en schrijven in de eigen taal, het Portugees. Deelnemers aan deze lessen kunnen na een jaar lezen en schrijven in het Portugees.

De lessen worden gegeven op maandagmorgen en dinsdagmiddag.

Geinteresserden voor deze les kunnen zich nog opgeven bij Casa Tiberias.

Kaapverdiaans en Portugees leren koken

Heeft u altijd al eens kaapverdiaans of Portugees willen koken? Bij Casa Tiberias wordt regelmatig een kookles georganiseerd.

Op de zondagmiddagen 10 november en 8 december 2013 bent u van harte welkom.

Niet alleen kunt u leren een Kaapverdiaanse/Portugese maaltijd op tafel te zetten. Ook kunt u recepten uitwisselen onder elkaar. Elke kookles sluit af met gezamenlijk opeten van alles wat gemaakt is.

Tijd: 14.00u - 16.00u.

De kosten voor de ingrediënten worden gedeeld.

Opgave vooraf van nieuwe deelnemers is gewenst.