Bezoek Kaapverdiaanse minister

Op vrijdag 18 mei bracht de Kaapverdische minister voor de Diaspora, in aanwezigheid van de consul, een bezoek aan Casa Tiberias. Maria Fernanda Tavares Fernandes sprak twee uur met acht vaste vrijwilligers van Casa Tiberias. De vrijwilligers vertelden uitgebreid over de geschiedenis van de stichting en over alle activiteiten die zij organiseren voor Kaapverdianen in Rotterdam. De minister sprak over de huidige situatie op de Kaapverdische eilanden en verzocht Casa Tiberias deel te nemen aan een inzamelingsactie voor arme mensen aldaar. De vrijwilligers van Casa Tiberias waren zeer vereerd met het bezoek van de minister, die aan het eind van het bezoek een prachtig boek over de Kaapverdische eilanden aan de dames overhandigde.

Bekijk de foto's in het Album

Dank voor een Geslaagde Vrouwendag

Op 12 mei werden alle vrijwilligers, die de Vrouwendag van Casa Tiberias tot een succes hebben gemaakt, bedankt voor hun inzet met een etentje. Hans, de voorzitter ad interim, hield een toespraak en er waren allerlei heerlijke hapjes gemaakt door de vrouwen zelf. Een aantal medewerkers van MOB, die een financiele bijdrage hebben geleverd aan de vrouwendag van Casa Tiberias, waren ook aanwezig en werden uitgebreid bedankt.

Bekijk de foto's in het Album

M25-R'dam te gast bij Casa Tiberias

Op woensdag 2 mei waren jongeren en begeleiders van M25 Rotterdam te gast bij Casa Tiberias om te helpen met het opknappen van de tuin. Ze hielpen met het weer schoon maken van de borders en het plaatsen van bloemen en planten in de kenmerkende kleuren van Casa Tiberias, paars en wit.
Ook maakten ze die middag gebruik van de computerruimte van Casa voor het maken van een filmpje over hun project.

Casa Tiberias bedankt M25 Rotterdam voor de hulp en zegt graag tot ziens!

Bekijk de Foto's
Website M25 Rotterdam

Vrouwendagviering was groot succes

Traditionele vrouwendag Casa Tiberias was groot succes
Op zondagmiddag 11 maart hielden de dames van Casa Tiberias naar goede traditie hun eigen vrouwendagviering. Dit keer in het gebouw van stichting Avanco die de ruimte gratis ter beschikking had gesteld.

Thema van de middag was 'Kleur je leven' en 'Zo ben ik nu eenmaal'.
Er waren ongeveer 150 bezoekers aanwezig, naast de vaste groep vrijwilligers van Casa Tiberias. Er was een toneelstuk, een paneldiscussie en natuurlijk traditionele muziek, dans en hapjes.
Na afloop was er een grote pan kippensoep voor het team vrijwilligers die de dag had georganiseerd en werd er tevreden nagepraat.
Foto's ? Zie: Album Vrouwendag 2012

Inzamelingsactie voor Casa Tiberias

Vastenactie levert goederen aan Casa Tiberias
Op zondag 4 maart was vrijwillig coördinator Angela Ben-David te gast in de Hildegardiskerk. De parochie Franciscus en Clara had het emancipatie- en ontmoetingscentrum Casa Tiberias namelijk uitgekozen voor een inzamelingsactie in het kader van de Vastenactie Dichtbij.
De dames van Casa konden na afloop van de viering een auto vol met bruikbare spullen meenemen ter verdeling onder mensen die bij Casa voor hulp aankloppen (o.a. bij het voedselbank uitgifte punt). Meestal zijn dit alleenstaande moeders met kinderen. Een greep uit de opbrengst: glazen, bekers, borden, beddengoed, speelgoed en materiaal om mee te breien. Deze goederen zullen zeker een goede bestemming krijgen.

Dank aan alle gulle gevers namens de dames van Casa Tiberias!

Feestelijke bijeenkomst

Op zaterdag 11 februari was het dan zo ver. Een groep van 30 vrijwilligers en bestuursleden van Casa Tiberias kwamen samen voor een gezellig etentje. Afgelopen december ontving de vrijwillige coördinator van Casa Tiberias, Angela Ben-David, met de Tros Opsteker van de week een geldbedrag wat zij vrij kon besteden voor Casa Tiberias. Angela besloot met dit geld alle actieve vrijwilligers te trakteren op een etentje en een presentje als dank voor hun vaak jarenlange inzet voor Casa Tiberias. Het was een gezellige avond en iedereen ging uiteindelijk met een sleutelhanger naar huis waarin twee handen een gouden hart dragen; symbool voor het vrijwilligerswerk wat bij Casa Tiberias met hart en ziel wordt gedaan.

Vrijwilligers Gezocht

Casa Tiberias zoekt vrijwilligers die in staat zijn om mensen te helpen met hun administratieve vragen c.q het invullen van formulieren.
Lees meer: Vacatures

Vrijwilliger van de Week

Angela Ben-David is gekozen tot vrijwilliger van de week.
Zij kreeg op woensdag 7 december de gouden TROS Opsteker van de Week voor haar inzet voor Casa Tiberias en een cheque van € 1.000 van de Stichting De Grootste Familie Helpt. De cheque werd uitgereikt door Justine Pelmelay, na een welkomstwoord van Korrie Louwes van de gemeente Rotterdam.
Zie YouTube Filmpje
Zie ook: Opsteker van de Week

Uitnodiging Opening Nieuw Seizoen

Uitnodiging
Het team van Casa Tibérias organiseert een Open Dag om de activiteiten van het nieuwe seizoen te presenteren. September 2011 t/m Juli 2012.
Deze open dag zal plaats vinden op ( zondag) 25 september, van 14 t/m 17 uur, in onze eigen huis, Hugo Molenaarstraat 49-b in Rotterdam.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Casa Tibérias via het telefoonnummer 010 - 476 74 11

U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur (inloop)
Programma
15.00 – Opening.
15.30 – Introductie door de dagvoorzitter.
15.45 – Presentatie van Casa Tibérias ( Mw. Emely Duarte ).
16.00 – Presentatie van het bestuur ( Mw. Cornelly Enser ).
16.15 – Presentatie van de activiteiten ( Mw. Ângela Ben-David ).
16.30 – Koffie en thee.
16.45 – Gelegenheid om vragen te stellen en inschrijving.
17.00 – Afsluiting.
 

Beleving Rabo Rotterdam NL Doet

Op donderdag 17 maart 2011 stak het team FM&ICT van Rabobank Rotterdam de handen uit de mouwen om stichting Casa Tiberias te helpen bij de ontruiming en aanleg van een nieuwe achtertuin.
Onze maatschappelijke betrokkenheid heeft tot veel goodwill en publiciteit geleid. Met een hartelijk ontvangst en bloemen zijn we onthaald door de vrijwilligers van Casa Tiberias. Vervolgens heeft het team FM&ICT de gehele tuin ontdaan van tegels en struiken zodat de tuinman op vrijdag samen met een aantal scholieren het karwei kon afmaken. In de namiddag zijn we geheel spontaan getrakteerd op een percussie workshop naar Kaapverdiaans gebruik. In de slaventijd gebruikten de slaven zeer primitieve slaginstrumenten om een ritme aan te geven waarop enkele slaven de zang verzorgden op de velden. Zij zongen over hun zorgen en ontberingen. Afsluitend aan de geslaagde dag hebben we heerlijk kunnen genieten van traditionele Kaapverdiaanse gerechten. Kortom, een zeer geslaagde dag en voor iedereen, voor volgend jaar, aan te raden!
Chris Veeningen en Ruben de Jong – Rabobank Rotterdam.