Viering Onafhankelijkheid Kaapverdië

Het toernooi werd georganiseerd door Stichting Azaqua.
Casa Tiberias leverde een bijdrage aan het programma. De Batuco groep voor volwassenen en daarna die voor kinderen, traden in de pauze tussen de halve finale en finale van het voetbaltoernooi.
Een vrijwilligster van Casa verkocht echte Kaapverdiaanse hapjes. En alle bezoekers aan het toernooi werden uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens de opening van het nieuwe seizoen van Casa Tiberias in september.

Certificaat Alfabetisering

Feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de uitreiking van de certificaten (goed) gevolg van de lessen alfabetisering in de Portugese taal in juni 2013
De deelnemers namen de certificaten met trots in ontvangst. Na afloop van de officiële uitreiking werd dit heugelijke feit gevierd met de aanwezige vrijwilligers in huize Casa Tiberias

Batuco Zuidplein

Tijdens de herdenking van de opheffing slavernij in het Zuidpleintheater op 22 juni in Rotterdam Zuid trad ook de Batuco groep van Casa Tiberias op.
De Batucogroep kreeg de hele zaal enthousiast met haar opzwepende muziek dans en ritmes.

Uitreiking Certificaten Nederlands

In een feestelijke bijeenkomst werden certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de conversatieles Nederlandse taal.
De deelnemers waren zeer verheugd met de behaalde erkenning. Zij verrasten de docent Marina Verheul met een eigen gemaakte taart in de vorm van een boek. Na afloop van de uitreiking sloten de cursisten, docent en andere aanwezige vrijwilligers de feestelijke bijeenkomst af met een barbecue.

Schoonmaken tuin
Nu de zomer er toch eindelijk aankomt is het ook tijd om alle onkruid uit de voor en achtertuin te halen. Hiermee maken wij niet alleen alle bezoekers van Casa Tiberias blij, maar ook onze boven- en naaste buren.
Conversatieles in Nederlandse taal

Na de opening van het nieuwe seizoen zijn de activiteiten van start gegaan. De eerste conversatieles in Nederlandse taal was een groot succes.

Marina Verheul die in het verleden les heeft gegeven bij Stichting Avanco, is dit jaar nieuw bij Casa Tiberias. Zij geeft dit seizoen de conversatielessen in Nederlandse taal. Haar manier van les geven valt zeer in de smaak bij de deelnemers. Momenteel heeft ze maar liefst een klas van twintig leerlingen.
Nieuwe leerlingen die zich aanmelden komen op de wachtlijst te staan.

Bent u geïnteresseerd?
Dan kunt u contact opnemen met: Stichting Casa Tiberias: 010 47 67 411
Contactpersoon: Angela Ben-David E-mail: ben-david-casa@live.nl

Opening seizoen okt.2012-juni 2013

Zondag 23 september heeft de opening van het nieuwe seizoen plaatsgevonden aan de Hugo Molenaarstraat in Rotterdam.
Wegens de vrije intree waren er een hoop gasten aanwezig. Denk hierbij aan samenwerkings-relaties en (potentiƫle) deelnemers. Dit zorgde voor een gezellige sfeer.

Mevrouw Josefa Andrade heeft de gasten verwelkomend. Vervolgens heeft zij de gasten kort vertelt wie Stichting Casa Tiberias is en wat de deelnemers het komende seizoen te wachten staat. Ook dit seizoen heeft Casa Tiberias een tal van leuke en leerzame activiteiten. Dit verschilt van kookles tot conversatieles.

Mevrouw Angela Ben-David heeft wat over de activiteiten vertelt en uiteraard was het mogelijk om vragen te stellen en je in te schrijven voor de activiteiten.
De middag is succesvol afgesloten met een lekker kopje thee of koffie.

Uitreiking Certificaten

Op dinsdag 3 juli werden bij Casa Tiberias certificaten uitgereikt aan de cursisten van de Portugese alfabetiserings lessen. De cursisten hebben een jaar lang wekelijks lessen gevolgd in het leren schrijven van hun moedertaal en sloten het jaar af met een toets.

Het ontvangen van de certificaten van deelname werd door de deelnemers beleefd als een bekroning van hun harde werk van het afgelopen seizoen en de voortgang die zij hierin hebben bereikt. Een mooie afsluiting van het seizoen, ook voor de twee vrijwillige docenten die zich wekelijks inspannen om de cursisten verder te helpen in hun taalontwikkeling.
De meeste cursisten hebben aangegeven ook volgend seizoen weer te willen deelnemen aan de lessen.

Bekijk de foto's in het Album

Bezoek Kaapverdiaanse minister

Op vrijdag 18 mei bracht de Kaapverdische minister voor de Diaspora, in aanwezigheid van de consul, een bezoek aan Casa Tiberias. Maria Fernanda Tavares Fernandes sprak twee uur met acht vaste vrijwilligers van Casa Tiberias. De vrijwilligers vertelden uitgebreid over de geschiedenis van de stichting en over alle activiteiten die zij organiseren voor Kaapverdianen in Rotterdam. De minister sprak over de huidige situatie op de Kaapverdische eilanden en verzocht Casa Tiberias deel te nemen aan een inzamelingsactie voor arme mensen aldaar. De vrijwilligers van Casa Tiberias waren zeer vereerd met het bezoek van de minister, die aan het eind van het bezoek een prachtig boek over de Kaapverdische eilanden aan de dames overhandigde.

Bekijk de foto's in het Album

Dank voor een Geslaagde Vrouwendag

Op 12 mei werden alle vrijwilligers, die de Vrouwendag van Casa Tiberias tot een succes hebben gemaakt, bedankt voor hun inzet met een etentje. Hans, de voorzitter ad interim, hield een toespraak en er waren allerlei heerlijke hapjes gemaakt door de vrouwen zelf. Een aantal medewerkers van MOB, die een financiele bijdrage hebben geleverd aan de vrouwendag van Casa Tiberias, waren ook aanwezig en werden uitgebreid bedankt.

Bekijk de foto's in het Album