Schoonmaken tuin
Nu de zomer er toch eindelijk aankomt is het ook tijd om alle onkruid uit de voor en achtertuin te halen. Hiermee maken wij niet alleen alle bezoekers van Casa Tiberias blij, maar ook onze boven- en naaste buren.
Conversatieles in Nederlandse taal

Na de opening van het nieuwe seizoen zijn de activiteiten van start gegaan. De eerste conversatieles in Nederlandse taal was een groot succes.

Marina Verheul die in het verleden les heeft gegeven bij Stichting Avanco, is dit jaar nieuw bij Casa Tiberias. Zij geeft dit seizoen de conversatielessen in Nederlandse taal. Haar manier van les geven valt zeer in de smaak bij de deelnemers. Momenteel heeft ze maar liefst een klas van twintig leerlingen.
Nieuwe leerlingen die zich aanmelden komen op de wachtlijst te staan.

Bent u geïnteresseerd?
Dan kunt u contact opnemen met: Stichting Casa Tiberias: 010 47 67 411
Contactpersoon: Angela Ben-David E-mail: ben-david-casa@live.nl

Opening seizoen okt.2012-juni 2013

Zondag 23 september heeft de opening van het nieuwe seizoen plaatsgevonden aan de Hugo Molenaarstraat in Rotterdam.
Wegens de vrije intree waren er een hoop gasten aanwezig. Denk hierbij aan samenwerkings-relaties en (potentiƫle) deelnemers. Dit zorgde voor een gezellige sfeer.

Mevrouw Josefa Andrade heeft de gasten verwelkomend. Vervolgens heeft zij de gasten kort vertelt wie Stichting Casa Tiberias is en wat de deelnemers het komende seizoen te wachten staat. Ook dit seizoen heeft Casa Tiberias een tal van leuke en leerzame activiteiten. Dit verschilt van kookles tot conversatieles.

Mevrouw Angela Ben-David heeft wat over de activiteiten vertelt en uiteraard was het mogelijk om vragen te stellen en je in te schrijven voor de activiteiten.
De middag is succesvol afgesloten met een lekker kopje thee of koffie.

Uitreiking Certificaten

Op dinsdag 3 juli werden bij Casa Tiberias certificaten uitgereikt aan de cursisten van de Portugese alfabetiserings lessen. De cursisten hebben een jaar lang wekelijks lessen gevolgd in het leren schrijven van hun moedertaal en sloten het jaar af met een toets.

Het ontvangen van de certificaten van deelname werd door de deelnemers beleefd als een bekroning van hun harde werk van het afgelopen seizoen en de voortgang die zij hierin hebben bereikt. Een mooie afsluiting van het seizoen, ook voor de twee vrijwillige docenten die zich wekelijks inspannen om de cursisten verder te helpen in hun taalontwikkeling.
De meeste cursisten hebben aangegeven ook volgend seizoen weer te willen deelnemen aan de lessen.

Bekijk de foto's in het Album

Bezoek Kaapverdiaanse minister

Op vrijdag 18 mei bracht de Kaapverdische minister voor de Diaspora, in aanwezigheid van de consul, een bezoek aan Casa Tiberias. Maria Fernanda Tavares Fernandes sprak twee uur met acht vaste vrijwilligers van Casa Tiberias. De vrijwilligers vertelden uitgebreid over de geschiedenis van de stichting en over alle activiteiten die zij organiseren voor Kaapverdianen in Rotterdam. De minister sprak over de huidige situatie op de Kaapverdische eilanden en verzocht Casa Tiberias deel te nemen aan een inzamelingsactie voor arme mensen aldaar. De vrijwilligers van Casa Tiberias waren zeer vereerd met het bezoek van de minister, die aan het eind van het bezoek een prachtig boek over de Kaapverdische eilanden aan de dames overhandigde.

Bekijk de foto's in het Album

Dank voor een Geslaagde Vrouwendag

Op 12 mei werden alle vrijwilligers, die de Vrouwendag van Casa Tiberias tot een succes hebben gemaakt, bedankt voor hun inzet met een etentje. Hans, de voorzitter ad interim, hield een toespraak en er waren allerlei heerlijke hapjes gemaakt door de vrouwen zelf. Een aantal medewerkers van MOB, die een financiele bijdrage hebben geleverd aan de vrouwendag van Casa Tiberias, waren ook aanwezig en werden uitgebreid bedankt.

Bekijk de foto's in het Album

M25-R'dam te gast bij Casa Tiberias

Op woensdag 2 mei waren jongeren en begeleiders van M25 Rotterdam te gast bij Casa Tiberias om te helpen met het opknappen van de tuin. Ze hielpen met het weer schoon maken van de borders en het plaatsen van bloemen en planten in de kenmerkende kleuren van Casa Tiberias, paars en wit.
Ook maakten ze die middag gebruik van de computerruimte van Casa voor het maken van een filmpje over hun project.

Casa Tiberias bedankt M25 Rotterdam voor de hulp en zegt graag tot ziens!

Bekijk de Foto's
Website M25 Rotterdam

Vrouwendagviering was groot succes

Traditionele vrouwendag Casa Tiberias was groot succes
Op zondagmiddag 11 maart hielden de dames van Casa Tiberias naar goede traditie hun eigen vrouwendagviering. Dit keer in het gebouw van stichting Avanco die de ruimte gratis ter beschikking had gesteld.

Thema van de middag was 'Kleur je leven' en 'Zo ben ik nu eenmaal'.
Er waren ongeveer 150 bezoekers aanwezig, naast de vaste groep vrijwilligers van Casa Tiberias. Er was een toneelstuk, een paneldiscussie en natuurlijk traditionele muziek, dans en hapjes.
Na afloop was er een grote pan kippensoep voor het team vrijwilligers die de dag had georganiseerd en werd er tevreden nagepraat.
Foto's ? Zie: Album Vrouwendag 2012

Inzamelingsactie voor Casa Tiberias

Vastenactie levert goederen aan Casa Tiberias
Op zondag 4 maart was vrijwillig coördinator Angela Ben-David te gast in de Hildegardiskerk. De parochie Franciscus en Clara had het emancipatie- en ontmoetingscentrum Casa Tiberias namelijk uitgekozen voor een inzamelingsactie in het kader van de Vastenactie Dichtbij.
De dames van Casa konden na afloop van de viering een auto vol met bruikbare spullen meenemen ter verdeling onder mensen die bij Casa voor hulp aankloppen (o.a. bij het voedselbank uitgifte punt). Meestal zijn dit alleenstaande moeders met kinderen. Een greep uit de opbrengst: glazen, bekers, borden, beddengoed, speelgoed en materiaal om mee te breien. Deze goederen zullen zeker een goede bestemming krijgen.

Dank aan alle gulle gevers namens de dames van Casa Tiberias!

Feestelijke bijeenkomst

Op zaterdag 11 februari was het dan zo ver. Een groep van 30 vrijwilligers en bestuursleden van Casa Tiberias kwamen samen voor een gezellig etentje. Afgelopen december ontving de vrijwillige coƶrdinator van Casa Tiberias, Angela Ben-David, met de Tros Opsteker van de week een geldbedrag wat zij vrij kon besteden voor Casa Tiberias. Angela besloot met dit geld alle actieve vrijwilligers te trakteren op een etentje en een presentje als dank voor hun vaak jarenlange inzet voor Casa Tiberias. Het was een gezellige avond en iedereen ging uiteindelijk met een sleutelhanger naar huis waarin twee handen een gouden hart dragen; symbool voor het vrijwilligerswerk wat bij Casa Tiberias met hart en ziel wordt gedaan.