M25-R'dam te gast bij Casa Tiberias

Op woensdag 2 mei waren jongeren en begeleiders van M25 Rotterdam te gast bij Casa Tiberias om te helpen met het opknappen van de tuin. Ze hielpen met het weer schoon maken van de borders en het plaatsen van bloemen en planten in de kenmerkende kleuren van Casa Tiberias, paars en wit.
Ook maakten ze die middag gebruik van de computerruimte van Casa voor het maken van een filmpje over hun project.

Casa Tiberias bedankt M25 Rotterdam voor de hulp en zegt graag tot ziens!

Bekijk de Foto's
Website M25 Rotterdam

Vrouwendagviering was groot succes

Traditionele vrouwendag Casa Tiberias was groot succes
Op zondagmiddag 11 maart hielden de dames van Casa Tiberias naar goede traditie hun eigen vrouwendagviering. Dit keer in het gebouw van stichting Avanco die de ruimte gratis ter beschikking had gesteld.

Thema van de middag was 'Kleur je leven' en 'Zo ben ik nu eenmaal'.
Er waren ongeveer 150 bezoekers aanwezig, naast de vaste groep vrijwilligers van Casa Tiberias. Er was een toneelstuk, een paneldiscussie en natuurlijk traditionele muziek, dans en hapjes.
Na afloop was er een grote pan kippensoep voor het team vrijwilligers die de dag had georganiseerd en werd er tevreden nagepraat.
Foto's ? Zie: Album Vrouwendag 2012

Inzamelingsactie voor Casa Tiberias

Vastenactie levert goederen aan Casa Tiberias
Op zondag 4 maart was vrijwillig coördinator Angela Ben-David te gast in de Hildegardiskerk. De parochie Franciscus en Clara had het emancipatie- en ontmoetingscentrum Casa Tiberias namelijk uitgekozen voor een inzamelingsactie in het kader van de Vastenactie Dichtbij.
De dames van Casa konden na afloop van de viering een auto vol met bruikbare spullen meenemen ter verdeling onder mensen die bij Casa voor hulp aankloppen (o.a. bij het voedselbank uitgifte punt). Meestal zijn dit alleenstaande moeders met kinderen. Een greep uit de opbrengst: glazen, bekers, borden, beddengoed, speelgoed en materiaal om mee te breien. Deze goederen zullen zeker een goede bestemming krijgen.

Dank aan alle gulle gevers namens de dames van Casa Tiberias!

Feestelijke bijeenkomst

Op zaterdag 11 februari was het dan zo ver. Een groep van 30 vrijwilligers en bestuursleden van Casa Tiberias kwamen samen voor een gezellig etentje. Afgelopen december ontving de vrijwillige coördinator van Casa Tiberias, Angela Ben-David, met de Tros Opsteker van de week een geldbedrag wat zij vrij kon besteden voor Casa Tiberias. Angela besloot met dit geld alle actieve vrijwilligers te trakteren op een etentje en een presentje als dank voor hun vaak jarenlange inzet voor Casa Tiberias. Het was een gezellige avond en iedereen ging uiteindelijk met een sleutelhanger naar huis waarin twee handen een gouden hart dragen; symbool voor het vrijwilligerswerk wat bij Casa Tiberias met hart en ziel wordt gedaan.